Zaklínadlo, které může lidskou společnost dovést doslova do nového, udržitelnějšího věku. Digitální transformace. Stejně je pojmenována i konference, na níž bychom vás rádi pozvali. Uskuteční se 19. září v Praze. Mezi tematickými okruhy se objeví digitální ekonomika a státní správa, umělá inteligence, bezpečnost kyberprostoru, start-upy a nové obchodní modely. Informaci o konferenci najdete v tomto odkaze. Nezapomeňte se však včas registrovat.

Datum 27. září se ponese ve znamení další konference, která bude zaměřena k výsledkům konkurenceschopnosti, které vyhodnocuje a v rozsáhlé zprávě prezentuje Světové ekonomické fórum (WEF). V tomto případě se zpráva zaměří na zhodnocení roku 2017. Pořádat ji bude CMC Graduate School of Business Čelákovice společně s Českou manažerskou asociací v  Českém institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT v Praze. Česká podnikatelská rada pro udržitelný rozvoj doporučila, aby se role hlavního řečníka ujal známý odborník Ivan Beneš. Vystoupí s tématem doslova žhavým: Rizika současného světa. Přednášet bude v kontextu se stěžejním zaměřením akce, což jsou otázky týkající se aplikací nových technologií jako podpory konkurenceschopnosti. Podrobnosti najdete zde.

Světová podnikatelská rada pro udržitelný rozvoj uspořádá mezinárodní meeting o jehož programu vás budeme ještě informovat. Uskuteční se v Singapuru ve dnech 22. až 25. října. Za Czech BCSD se zúčastní její vicepresident Petr J. Kalaš. Průběžně sledujte novinky.