Akce se koná 2 září3 září

Představme si obec, která hospodaří takovým způsobem, že jí odpady přináší zdroje. Vytváří minimální množství směsného komunálního odpadu a třídění ostatních odpadů jí dotuje celý systém odpadového hospodářství. K naplnění představ občas stačí malé kroky. Být otevřený inovativním řešením, nechat se inspirovat příklady dobré praxe a být ochoten přijmout změnu. A to i letos přinese další ročník konference ODPAD ZDROJEM. Spousta inspirativních příkladů, které pomohou vnímat odpad jako zdroj.

Navíc letošní ročník prochází velkou změnou a stává se součástí veletrhu URBIS SMART CITY FAIR v Brně. Kromě vlastního nabitého programu bude možné zůčastnit se i řady doprovodných aktiviti veletrhu.

NA CO SE LETOS ZAMĚŘÍME?

Tento rok je pro odpady v ČR zlomovým, vláda přichází s novou legislativou, řeší se téma zálohování, firmy se snaží co nejvíce uzavírat své materiálové toky a je stále více tlačeno na koncové uživatele, tedy obyvatele měst a obcí. Podívame se proto kam se odpadové hospodářství v ČR za posledních 5 let posunulo.

Na konferenci ukážeme jako vždy mnoho příkladů dobré praxe, kterými se každý starosta může inspirovat, současně však poukážeme i na špatné příklady praxe, protože jedině chybami se můžeme poučit a jít dál. Představíme fungující chytré technologie a inovace umožňující hospodařit efektivněji a v souladu s přírodou a oběhovým hospodářstvím. Dále budeme hovořit o budoucnosti a podíváme se společně jak by mohla být co nejjednodušeji aplikovaná cirkulární ekonomika do Českých měst a obcí …

Jaká jsou hlavní témata konference?

  • CIRKULÁRNÍ VEŘEJNÉ ZADÁVÁNÍ je téma, které nás bude provázet celou dobu konference. Zavádění principů cirkulární ekonomiky do veřejného zadávání.
  • ODPADY a jejich efektivní nakládání, úspory rozpočtu, práce s občany, odpady jako zdroj (i finanční).
  • ENERGIE a její úspory, soběstačnost v energetické produkci a vytváření systémů udržitelné produkce i spotřeby energie.
  • VODA a úspory na úrovni samospráv i domácností, čerpání finanční podpory, propojení problematiky odpadů a vody.
  • STAVBA a využití stavebních odpadů či uplatnění kriterií oběhového hospodářství ve výběrových řízeních.
  • CIRKULÁRNÍ RADNICE: Jak se na cirkulární ekonomiku dívat z pohledu starosty, který plánuje dlouhodobu koncepci, která bude šetřit nejen finance, ale reálně zacyklí materiálové toky uvnitř města?

Jedná se o jedinou konferenci, která se komplexně věnuje fungování obcí a měst a zavádění oběhového hospodářství do praxe. Konference kombinuje odborné příspěvky se sdílením příkladů z praxe a workshopy, kde se budeme věnovat konkrétním tématům na praktické úrovni. V tomto roce jsme povýšili konferenci a propojili jsme síly s Veletrhem URBIS 2020.

Bližší informace o konferenci a podrobný program naleznete zde.

REGISTRACE ZDE! 

Vstupné
Jednodenní:
2.9.2020 – Konference Odpad Zdrojem s after party

(vstup na konferenci ve středu 2.9., na after party a dvoudenní vstupné na EXPO URBIS SMART CITY FAIR)
– cena 2.990,-

Dvoudenní:
2.9. – 3.9. 2020 – Konference s workshopy Odpad Zdrojem s after party

(vstup na konferenci ve středu 2.9., na after party, na workshopy ve čtvrtek 3.9. a dvoudenní vstupné na EXPO URBIS SMART CITY FAIR)
– cena 3.990,-

All in One:
Konference s workshopy Odpad Zdrojem včetně after party + 2-denní vstup 
na EXPO a WORKSHOPY URBIS SMART CITY FAIR
– cena 6.890,-

Ceny vstupného jsou uvedeny včetně DPH.  Cena nezahrnuje ubytování, které si účastníci zajišťují zvlášť. V případě storna registrace do 24. 8. 2020 si účtujeme 10 % z fakturované částky. V případě storna registrace po 24. 8. 2020 si účtujeme 100 % fakturované částky.

V případě, že máte zájem sdílet své zkušenosti jako prezentující, nebo jste firma a máte zájem o partnerství na konferenci kontaktujte koordinátorku konference Evu Šálkovou, salkova@ciraa.eu

 

Zdroj: incien.org