Odkaz na událost

Prosím přijměte pozvánku na moderovanou diskuzi Hotspot Talks: Cirkulární cesta k vyšší soběstačnosti Česka, která proběhne 24.3 od 14:00 přes ZOOM jako doprovodná aktivita Českého cirkulárního hotspotu.

Odkaz na událost najdete zde: https://impacthub-cz.zoom.us/j/89007077036
Meeting ID: 890 0707 7036

Akci bude moderovat Soňa Jonášová a do diskuze se zapojí:

Petr Novotný: Petr je odborník INCIEN na energetické úspory, moderní energetiku a energetické využití biologicky rozložitelných odpadů. Mezi projekty, na které je Petr nejvíc pyšný, patří pilotní projekt BioCNG pro Brno, za který získal s INCIEN ocenění v soutěži E.ON Energy Globe a pomohl zpopularizovat využívání bioodpadů. Další projekty, jež Petr řeší, jsou zaměřené na snižování produkce odpadů a jejich efektivní využití.

Benjamin Hague: Ben studoval na univerzitě v Cambridge. Od roku 1995 žije mimo svou rodnou Anglii, po čtyřech letech v českém stavebnictví a působil dva roky v Bruselu, deset let v Singapuru a od roku 2010 znovu v ČR jako konzultant v oblasti průmyslových průzkumů trhu a strategického poradenství pro mnohonárodní společnosti. V INCIENu vede Think Tank, který analyzuje mezinárodní trendy i nejlepší praxi v cirkulární ekonomice a jejich význam a potenciál v kontextu ČR.

Monika Zitterbartová: Monika vede sekci HUTIRA Green Gas, což je jedna ze společností celé skupiny, která se zaměřuje na vývoj, montáž a vlastně kompletní řešení ohledně upgrade bioplynu na biometan. A aktuálně pracují na skvělém projektu u Litomyšle, který může být vzorem dalším bioplynovým stanicím.

Monika v diskuzi o soběstačnosti může přispět střípkem informací o tom, jakou roli hraje bioplyn v budoucnosti bez fosilního plynu, jaké jsou trendy a položíme si i otázku, kolik plynu dnes maříme plýtváním v plynárenské síti.

Těšit se můžete i na dalšího člena Českého cirkulárního hotspotu Cyrila Klepka z Cyrkl.com: CYRKL díky pokročilým technologickým řešením pomáhá na největší digitální odpadové platformě v Evropě tisícům společností přetvořit odpad na zdroj. Cyrkl také vytváří tržní analýzy, přispívá k transferu recyklačních technologií a odpadové legislativy. Těmito aktivitami přináší inovace a principy cirkulární ekonomiky do světa nakládání se zdroji.

Závěr doplníme o aktuální informace z připravovaného Českého cirkulárního hotspotu, který bude oficiálně spuštěn 12.4. od 14:00 v Kampusu Hybernská, Praha 1.

Těšíme se na slyšenou!

S pozdravem,
Nina Hromádková